Waarom

Wij doen allemaal ervaringen op in het leven, wanneer deze pijnlijk zijn is het onze natuurlijke reactie dat we hier ons vanaf willen keren. Echter, deze gevoelens en emoties onderdrukken kunnen op een later moment voor problemen zorgen, je bent je er misschien niet van bewust dat de oorzaak kan liggen in het verleden, je kindertijd of misschien patronen zijn die al generaties lang spelen.


Misschien 

- verloopt je leven niet zoals je zou willen 

- loop je vast op een of meerdere gebieden 

- heb je ongezonde patronen ontwikkeld 

- Ben je iets of iemand verloren en had dit een grote impact (ook abortus of        miskraam)

- Ervaar je nog de gevolgen van gebeurtenissen uit het verleden 

- Ben je bezig anderen te pleasen ten kosten van jezelf 

- Voel je je onzeker, angstig, eenzaam, verdrietig of boos 

- heb je het gevoel dat je aan het overleven bent 

- vertonen je kinderen gedrag waar je je zorgen om maakt 

- heb je het gevoel niet goed genoeg te zijn 

- ervaar je fysieke pijn zoals spierspanning, hoofd of buikpijn 

 

Misschien voelt het voor jou als falen of zwakte om ondersteuning te vragen, echter is er een enorme innerlijke kracht voor nodig om dit wel te doen. 

Ben je klaar met deze belemmerende gedragingen en/of patronen? En voel je dat je er klaar voor bent om deze confrontatie op een veilige en zachte wijze aan te gaan? 

Bij Paard & Ziel is er voor jou in een prachtige natuurlijke omgeving vlak bij duinen, strand en zee… een veilige ruimte gecreëerd waar jij een kijkje kan nemen in de spiegel van jou ziel! 

Paarden zijn zeer sensitieve dieren die meestal al binnen enkele seconde de essentie van de blokkade, belemmerend gedrag of systemische verstoring kunnen weer geven. 

Samen met het paard breng ik je weer in contact met het lichaam en alles wat daar zit opgeslagen. 

In de praktijk blijkt dat mensen in de veilige aanwezigheid van het paard dichter bij hun emoties komen, kunnen doorvoelen en loslaten. 
Daarnaast bevordert dit contact de aanmaak van oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd, en daalt zowel de hartslag als de hoogte van het stresshormoon. Een verhoging van het oxytocinegehalte lijkt ervoor te zorgen dat er een toename is in het gevoel van vertrouwen en verbondenheid. 

Bij de paarden ben jij welkom met alles wat van jou is, alles wat aandacht vraagt. Zij zullen je liefdevol confronteren en daar waar nodig steunen zonder je te veroordelen.